Vitaminas C
Dar kitaip vadinamas askorbo rūgštimi. Tai tirpus vandenyje, vienas nepatvariausių vitaminų, neatsparus temperatūros poveikiui. Jis žymiai patvaresnis rūgščioje terpėje, todėl išlieka raugintuose produktuose. Tuo metu verdant, džiovinant, konservuojant maisto produktus šis vitaminas žūva. Daugiausia išlieka maisto produktus šaldant.
Vitamino C nauda (pagal Europos Maisto Saugos Agentūrą):
Esant vitamino C trūkumas Kai organizme vitamino C trūkumas didelis, susergama skorbutu - kuris pasireiškia kraujavimu, prasideda osteoporozė, krenta dantys, sutrinka širdies funkcija, vystosi mažakraujystė.
Natūraliai vitamino C randama
Juoduosiuose serbentuose, avietėse, erškėtuogėse, citrusiniuose vaisiuose, agrastuose, graikiškuose riešutuose, kopūstuose, pupelėse, žiediniuose kopūstuose, šparaginėse pupelėse, pomidoruose.
Esant vitamino C trūkumas Kai organizme vitamino C trūkumas didelis, susergama skorbutu - kuris pasireiškia kraujavimu, prasideda osteoporozė, krenta dantys, sutrinka širdies funkcija, vystosi mažakraujystė.
Natūraliai vitamino C randama
Juoduosiuose serbentuose, avietėse, erškėtuogėse, citrusiniuose vaisiuose, agrastuose, graikiškuose riešutuose, kopūstuose, pupelėse, žiediniuose kopūstuose, šparaginėse pupelėse, pomidoruose.