Prekių kategorijos
PAGALBA / UŽSAKYMAI
Partneriai

        

            

     

       

Privatumo politika

Mes gerbiame Jūsų privatumą ir saugome Jūsų asmens duomenis, kuriuos mums pateikiate ir kuriuos mes renkame šioje privatumo politikoje nurodytais tikslais (toliau – Privatumo politika).

Privatumo politikoje paaiškinama, kokius duomenis apie Jus mes renkame, kur šiuos duomenis naudojame ir kokiomis sąlygomis duomenys gali būti atskleidžiami trečiosioms šalims.

Mes taip pat paaiškiname, kaip saugome ir apsaugome Jūsų duomenis nuo netinkamo naudojimo ir kokias teises Jūs turite savo asmens duomenų atžvilgiu.

1. Duomenų valdytojas

UAB „Sveikuva“

Juridinio asmens kodas: 210893160

Adresas: Vytauto pr. 23, 44352 Kaunas, Lietuvos Respublika

(toliau – Sveikuva arba mes)

Sveikuva yra elektroninės parduotuvės www.sveikis.lt valdytojas, taip pat duomenų valdytojas dėl visų žemiau aprašytų tvarkymo veiksmų.

2. Kontaktai duomenų apsaugos klausimais

UAB „Sveikuva“

El. p. privacy@sveikuva.lt

3. Kaip ir kodėl mes tvarkome Jūsų asmens duomenis?

Rinkdami asmens duomenis iš el. parduotuvės www.sveikis.lt (toliau – Sveikis) lankytojų, mes veikiame kaip duomenų valdytojas.

Kaip duomenų valdytojas šioje Privatumo politikoje mes informuojame duomenų subjektus (Sveikis lankytojus) apie tikslus, kuriais vadovaujantis renkame jų asmens duomenis.

Jūsų asmens duomenų tvarkymas yra atliekamas susitarimo arba sutikimo ir (arba) teisėto Sveikuva intereso pagrindu. Mes galime tvarkyti Jūsų asmens duomenis toliau nurodytais tikslais:

3.1. Apsipirkimas ir prekių pristatymas

Įsigyjant prekes Sveikis el. parduotuvėje, susitarimo (sutarties) vykdymo pagrindu, mes renkame ir tvarkome toliau nurodytus Jūsų asmens duomenis: vardas, pavardė, el. paštas,

tel. numeris, adresas, apmokėjimo duomenys (bankas, banko sąskaita). Mes taip pat tvarkome duomenis, susijusius su pristatymu, pvz., pageidaujamas pristatymo laikas, pageidaujamas

pristatymo vieta, kita kurjeriui aktuali informacija (pvz., Venipak siuntų pristatymas, LP Express terminalas, OMNIVA siuntų taškas ar DPD siuntų taškas, kuriame pageidaujate atsiimti prekes).

Šiuos asmens duomenis gauname tiesiogiai iš Jūsų ir jie yra būtini tam, kad galėtume įvykdyti jūsų užsakymą ir pristatyti prekes.

3.2. Žaidimai bei loterijos

Mes organizuojame žaidimus, loterijas ir renkame šiuos loterijų, žaidimų dalyvių asmens duomenis: vardas, pavardė, tel. numeris, el. paštas.

Asmens duomenys renkami Jūsų sutikimo pagrindu, šiuos duomenis renkame, kad galėtume nustatyti laimėtoją ir jam (jai) apie tai pranešti.

3.3. Tiesioginė rinkodara

Jūsų asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslu mes naudojame ir tvarkome tik tuo atveju, jei dėl to esate davę savo sutikimą.

Sutikimą gauti Jums naudingus tiesioginės rinkodaros pasiūlymus galite patvirtinti registruodamiesi Sveikis el. parduotuvės paskyroje arba apsipirkdami, kaip Sveikis el. parduotuvės svečias.

Jūs turite teisę bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą susisiekę su mumis el. pašto adresu privacy@sveikuva.lt.

Jūs taip pat turite galimybę atsisakyti mūsų naujienlaiškių, sekdami nuorodas naujienlaiškyje.

3.4. Atsakymas į prašymus ir paklausimus

Tais atvejais, kai naudodami mūsų kontaktinę informaciją, nurodytą Sveikis el. parduotuvėje, pateiksite mums prašymą arba užklausą, mes tvarkysime Jūsų kontaktinę informaciją (vardas, pavardė, el. pašto adresas, tel. numeris ir kt.) bei kitą informaciją, kurią mums pateiksite, siekdami pateikti atsakymą į Jūsų užklausą.

3.5. Slapukai

Interneto svetainės tobulinimo, rinkodaros kampanijų aktualizavimo tikslais, mes tvarkome el. parduotuvės Sveikis lankytojų IP adresus bei kt. lankymosi duomenis. Šie duomenys yra tvarkomi Jūsų sutikimo pagrindu.

Mes naudojame šiuos slapukus:

  • Privalomuosius arba būtinuosius slapukai, kurie skirti pagerinti svetainės veikimą ir renka bendro pobūdžio (anoniminę) informaciją apie naudojimąsi svetaine;
  • Analitiniai („Google Analytics“), kurie leidžia mums atpažinti ir suskaičiuoti svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po svetainę ja naudodamiesi.
  • Funkciniai slapukai, leidžia mums Jus atpažinti, kai grįžtate į mūsų svetainę. Naudodami šiuos slapukus, mes turime galimybę iš anksto pritaikyti svetainę pagal Jūsų poreikius.

4. Kam mes atskleidžiame arba perduodame duomenis, ar juos perduodame už ES arba EEE ribų?

Jūsų asmens duomenys nebus atskleisti jokiems asmenims, išskyrus mūsų partnerius ir (ar) paslaugų teikėjus, be kurių negalėtų veikti Sveikis el. parduotuvė, nebūtų galima pristatyti prekių ir pan. Mūsų partneriai, pvz., yra kurjerių tarnybos. Mūsų paslaugų teikėjai yra, pvz., programinės įrangos tiekėjai, interneto svetainės administravimo paslaugų teikėjai, debesijos paslaugų teikėjai ir pan.

Jūsų asmens duomenys taip pat gali būti pateikiami valdžios arba teisėsaugoms įstaigoms, tačiau tik tada, kai to reikalauja galiojantys įstatymai arba siekiant užtikrinti mūsų teises bei teisėtus interesus, taip pat mūsų darbuotojų, klientų, partnerių teises ir interesus.

Sveikuva partneriai, paslaugų teikėjai tvarko asmens duomenis tokia apimtimi, kuri būtina paslaugų teikimui.

Paprastai asmens duomenys nėra perduodami už ES ar EEE ribų. Visgi, tais atvejais, kai asmens duomenis perduosime už ES, EEE ribų, mes užtikrinsime, kad mūsų partneris, paslaugų teikėjas laikytųsi Europos Komisijos patvirtintų sutarčių standartinių sąlygų dėl asmens duomenų tvarkymo.

5. Kiek ilgai mes saugome duomenis?

Jūsų asmens duomenis mes tvarkome ir saugome ne ilgiau, nei reikalinga šioje Privatumo politikoje nurodytais tikslais, atsižvelgdami į teisės aktų keliamus reikalavimus. Mes reguliariai peržiūrime poreikį saugoti duomenis, atsižvelgdami į teisės aktų keliamus reikalavimus.

6. Kaip mes apsaugome duomenis?

Sveikuva imasi reikiamų techninių ir organizacinių priemonių, kad užtikrintų visų tvarkomų asmens duomenų apsaugą.

Skaitmeniniai duomenys yra saugomi duomenų bazėse, kurios yra apsaugotos ugniasienėmis, slaptažodžiais ir kitomis techninėmis priemonėmis. Prieiga prie mūsų duomenų bazių yra suteikta darbuotojams, atsižvelgiant į jų darbo funkcijas. Šios duomenų bazės ir jų atsarginės kopijos yra saugomos rakinamose patalpose, kurias gali pasiekti tik atsakingi darbuotojai.

Neskaitmeniniai duomenys saugomi rakinamose saugyklose, prie kurių prieigą turi tik tie darbuotojai, kurių darbo funkcijos susijusios su atitinkamų duomenų naudojimu. Taikome prieigos kontrolės priemones.

7. Kokios Jūsų kaip duomenų subjekto teisės?

Jūs turite šias teises, susijusias su Jūsų asmens duomenimis:

1) pateikti prašymą susipažinti su duomenimis, prašyti juos ištaisyti arba ištrinti, arba apriboti duomenų tvarkymą;

2) teisę nesutikti, kad duomenys būtų tvarkomi;

3) teisę gauti savo asmens duomenis susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu;

4) teisę atšaukti duotą sutikimą;

5) teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, jei manote, kad mes netinkamai tvarkome Jūsų asmens duomenis (https://vdai.lrv.lt/).

Jūs galite pasinaudoti šiomis savo teisėmis pateikdami Sveikuva prašymą Privatumo politikoje nurodytais kontaktais (privacy@sveikuva.lt).

8. Privatumo politikos pakeitimai

Pakeitus šią privatumo politiką, atliktų pakeitimų datas pažymėsime naujoje privatumo politikos versijoje. Tuo atveju, jei pakeitimai bus žymūs, apie juos papildomai galime informuoti kitais būdais, pvz., el. paštu arba paskelbiant pranešimą mūsų svetainėje.

Rekomenduojame reguliariai apsilankyti mūsų svetainėje ir atkreipti dėmesį į galimus privatumo politikos pakeitimus.