Prekių kategorijos
PAGALBA / UŽSAKYMAI
Partneriai

        

            

     

       

Vitaminas E


Kitas pavadinimas - tokoferolis. Šioje grupėje yra 8 junginiai, iš kurių didžiausias biologinis aktyvumas būdingas alfa, beta ir gama tokoferoliui. Vitaminas E yra antioksidantas, saugantis žmogaus organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Vienas pagrindinių „širdies" vitaminų. Vitaminas E atsparus padidintai temperatūrai ir šviesai, nesuyra virimo metu, atsparus rūgštims, bet neatsparus šarmams.

Vitamino E nauda (pagal Europos Maisto Saugos Agentūrą):

  • Padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio pažeidimo.

Esant vitamino E trūkumui

  • atsiranda toksiški laisvieji radikalai, kurie pažeidžia medžiagų apykaitos procesus, sukelia įvairius sutrikimus,
  • pasireiškia nervų sistemos, virškinimo sutrikimai,
  • gali sumažėti vyrų lytinis potraukis,
  • moteris gali tapti nevaisingos.

Natūraliai vitaminas E randamas:
Kviečių daiguose, kukurūzuose, riešutuose, špinatuose, kukurūzų, sėmenų, alyvų bei saulėgrąžų aliejuje, alyvuogėse, šparaguose, avokaduose.