Prekių kategorijos
PAGALBA / UŽSAKYMAI
Partneriai

        

            

     

Vitaminas C


Dar kitaip vadinamas askorbo rūgštimi. Tai tirpus vandenyje, vienas nepatvariausių vitaminų, neatsparus temperatūros poveikiui. Jis žymiai patvaresnis rūgščioje terpėje, todėl išlieka raugintuose produktuose. Tuo metu verdant, džiovinant, konservuojant maisto produktus šis vitaminas žūva. Daugiausia išlieka maisto produktus šaldant.

Vitamino C nauda (pagal Europos Maisto Saugos Agentūrą):
  • Palaiko normalų kolageno formavimasi, naudinga normaliai kraujagyslių funkcijai
  • Palaiko normalų kolageno formavimasi, naudinga normaliai kaulų funkcijai
  • Palaiko normalų kolageno formavimasi, naudinga normaliai kremzlių funkcijai
  • Palaiko normalų kolageno formavimasi, naudinga normaliai dantenų funkcijai
  • Palaiko normalų kolageno formavimasi, naudinga normaliai odos funkcijai
  • Palaiko normalų kolageno formavimasi, naudinga normaliai dantų funkcijai
  • Palaiko normalią energijos apykaitą
  • Palaiko normalią nervų sistemos funkciją
  • Palaiko normalią psichologinę funkciją
  • Palaiko normalią imuninės sistemos funkciją
  • Padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio pažeidimo
  • Padeda sumažinti nuovargį
  • Padeda atnaujinti redukuotą vitamino E formą
  • Pagerina geležies įsisavinimą

Esant vitamino C trūkumas
  • apetito stoka,
  • bendras nuovargis,
  • atsiranda virškinimo sutikimai,
  • gali kraujuoti dantenos,
  • išsivysto mažakraujystė,
  • susilpnėja imunitetas,
  • lėčiau gyja žaizdos.
Kai organizme vitamino C trūkumas didelis, susergama skorbutu - kuris pasireiškia kraujavimu, prasideda osteoporozė, krenta dantys, sutrinka širdies funkcija, vystosi mažakraujystė.

Natūraliai vitamino C randama
Juoduosiuose serbentuose, avietėse, erškėtuogėse, citrusiniuose vaisiuose, agrastuose, graikiškuose riešutuose, kopūstuose, pupelėse, žiediniuose kopūstuose, šparaginėse pupelėse, pomidoruose.