Prekių kategorijos
Prekių kategorijos>
PAGALBA / UŽSAKYMAI
Partneriai

        

            

     

       

Vitaminas B5


Vitaminas B5 arba kitaip pantoteno rūgštis dalyvauja maisto medžiagų apykaitos procesuose - skaldo riebalus, angliavandenius bei baltymus. Šalina iš organizmo susikaupusius toksinus, dalyvauja hemoglobino bei hormonų sintezėje. Mažina blogojo cholesterolio kiekį, skatina žaizdų gijimą ir yra svarbus augimui, vystimuisi bei dauginimuisi.

 


 Vitamino B5 nauda (pagal Europos Maisto Saugos Agentūrą):

  • Svarbi normaliai energinių medžiagų apykaitai
  • Svarbi normaliai steroidinių hormonų, vitamino D ir kai kurių neuromediatorių sintezei ir apykaitai
  • Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį
  • Svarbi normaliai protinei veiklai


Esant vitamino B5 trūkumui

Pasireiškia retai. Esant trūkumui gali atsirasti depresija, odos bei gleivinių sutrikimai, raumenų skausmai ir silpnumas. Imuniteto nusilpimas, širdies veiklos sutrikimai, plaukų slinkimas ir augimo sulėtėjimas.

Natūraliai vitamino B5 randama
Nedideliais kiekiais daugelyje produktų. Pagrinde randama mėsoje, kiaušinio trynyje, galvijų kepenyse, mielėse, žemės riešutuose, grūdų gemaluose, avokaduose, brokoliuose, bičių pienelyje.