Prekių kategorijos
PAGALBA / UŽSAKYMAI
Partneriai

        

            

     

       

Vitaminas B2


Vitaminas B2 arba kitaip riboflavinas yra būtinas aminorūgščių ir baltymų apykaitai bei gamybai. Organizme kaupiami maži riboflavino kiekiai, todėl jo atsargos turi būti nuolat papildomos su maistu. Vitaminui dalyvaujant apykaitoje iš angliavandenių, riebalų ir baltymų gaunama energija. Riboflavinas svarbus normaliam organizmo augimui ir dauginimuisi, raudonųjų kraujo ląstelių susidarymui, deguonies apykaitai, sveikai odai, plaukams, nagams ir imunitetui.


 Vitamino B2 nauda (pagal Europos Maisto Saugos Agentūrą):

  • Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį
  • Svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai
  • Svarbus normaliai nervų sistemos veiklai
  • Padeda išsaugoti normalų regėjimą
  • Svarbus normaliai gleivinių būklei palaikyti
  • Padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos
  • Svarbus normaliai raudonųjų kraujo kūnelių būklei palaikyti
  • Svarbus normaliai odos būklei palaikyti
  • Svarbus normaliai geležies apykaitai


Esant vitamino B2 trūkumui

Pasireiškia bendras organizmo nuovargis, energijos trūkumas, neveiklumas. Juntamas akių skausmas, niežėjimas ar deginimo pojūtis. Galimi gerklės skausmai, akių juginės uždegimai, priešlaikinės raukšlės ant rankų ir veido. Įprastai pasireiškia įtrūkimai lūpų ir akių kampučiuose, odos šiurkštumas, nagų lūžinėjimai, plaukų riebalavimasis. 

Natūraliai vitamino B2 randama
Mėsoje, kepenyse, lapinėse daržovėse, piene, žuvyje, kiaušiniuose, kviečiuose ir grikiuose.