Prekių kategorijos
PAGALBA / UŽSAKYMAI
Partneriai

        

            

     

       

Cinkas


Cinkas yra mikroelementas randamas gamtoje. Žmogaus organizme cinkas atlieka svarbų vaidmenį, stiprindamas imuninę sistemą, palaikydamas augimą ir vystymąsi, apsaugodamas nuo laisvųjų radikalų.

Cinko nauda (pagal Europos Maisto Saugos Agentūrą):

  • Cinkas padeda išsaugoti normalų regėjimą.
  • Cinkas padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią rūgštinę-bazinę apykaitą.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią angliavandenių apykaitą.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią pažinimo funkciją.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią DNR sintezę.
  • Cinkas padeda palaikyti normalų vaisingumą ir reprodukciją.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią maistinių makromedžiagų apykaitą.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią riebalų rūgščių apykaitą.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią vitamino A apykaitą.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią baltymų sintezę.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią kaulų būklę.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią plaukų būklę.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią nagų būklę.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią odos būklę.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią testosterono koncentraciją kraujyje.
  • Cinkas padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą.
  • Cinkas atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.

Dėl cinko trūkumo: lėtai gyja žaizdos, netenkama svorio, sulėtėja vaikų augimas ir lytinis brendimas, jaučiamas nuovargis, nervinė įtampa, nuotaikų kaita, slenka plaukai, susilpnėja imuninė sistema, sumažėja atsparumas infekcijoms, susilpnėja skonio ir uoslės jutimas, gali sutrikti regėjimas.

Natūraliai cinko yra mėsoje ir jos produktuose, sūryje, kruopose, riešutuose, kavoje, kepenyse, piene, obuoliuose, kriaušėse, vyšniose, bulvėse, kopūstuose, jautienoje, kalakutienoje, kiaušiniuose, jūros gėrybėse.